Krispig ugnsrostad potatis

Ingredienser

2 liter vatten
2 kg mjölig potatis
½ tsk bikarbonat
1 dl olivolja
3 vitlöksklyftor
½ msk chiliflakes
Salt
Peppar

 

Gör så här

  • Skala potatisen och dela upp den i bitar som är 2-3 cm tjocka.
  • Koka upp vattnet och tillsätt bikarbonat.
  • Tillsätt sedan potatisen och koka den i 10 minuter.
  • När potatisen kokat i tio minuter, töm ner den i ett durkslag och ruska om durkslaget så att potatisens yta blir mjuk.
  • Låt svalna i minst fem minuter innan vi går vidare, så det passar utmärkt att göra oljan nu. Du kan starta ugnen också, 200 grader.

  • Hacka upp vitlöken och värm upp oljan i en liten kastrull.

  • Tillsätt vitlöken från start, och låt den friteras i oljan.

  • När den börjar få färg, tillsätt chiliflakes och ta oljan av värmen, låt blandningen puttra i 15 sekunder..

  • Vänd ner den svalnade potatisen i oljan.

  • Häll hela blandningen i en stor ugnsform.

  • In med allt i mitten av ugnen. Efter 20 min, vänd potatisen, gärna med en tång eller stekspade. Säkerställ att alla vänts. Efter detta vänder du potatisen var 10:e minut, tills du är nöjd med färgen, brukar ta ungefär 40-50 min.

Etiketter: